Stowarzyszenie Karola Miarki
192 rocznica urodzin Karola Miarki Drukuj WyÂlij znajomemu
Redaktor: Lucjan Lukaszczyk
26.10.2017.
22 pa┼║dziernika z okazji 192. rocznicy urodzin Karola Miarki, w auli Szko┼éy Podstawowej w Pielgrzymowicach odby┼éa si─Ö tradycyjna ju┼╝ Wieczornica – spotkanie zorganizowane przez Stowarzyszenie Spo┼éeczno – Kulturalne Karola Miarki. Tym razem spo┼éeczno┼Ť─ç Pielgrzymowic mia┼éa okazj─Ö wys┼éucha─ç koncertu w wykonaniu chóru parafii ┼Ťw. Floriana w Chorzowie oraz uczestniczy─ç w pokazie pt. „Moda w kolorach ┼Ül─ůska”. Autork─ů strojów zawieraj─ůcych elementy folklorystyczne by┼éa projektantka z Zabrza - pani Miros┼éawa Sza┼éasta. Podkre┼Ťli─ç nale┼╝y, ┼╝e w roli modelek wyst─ůpi┼éy absolwentki i obecne uczennice pielgrzymowickiego gimnazjum, które zaprezentowa┼éy si─Ö w barwnych strojach niezwykle atrakcyjnie. Podczas wieczornicy wyst─ůpi┼é równie┼╝ prezes Stowarzyszenia Mi┼éo┼Ťników Chorzowa – pan Adam Lapski prezentuj─ůc elementy biografii Karola Miarki zwi─ůzane z Chorzowem. G┼éos zabra┼éa równie┼╝ wiceprezes Zwi─ůzku Górno┼Ťl─ůskiego – dr ┼üucja Staniczek.
Zmieniony ( 26.10.2017. )

« poprzedni artyku│   nastŕpny artyku│ »