Stowarzyszenie Karola Miarki
Plener malarski w Pielgrzymowicach 2017 Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Lucjan Lukaszczyk
17.07.2017.

Już po raz jedenasty Stowarzyszenie Społeczno ? Kulturalne Karola Miarki zorganizowało wypoczynek dla dzieci i młodzieży połączony z elementem ciekawej, choć czasem żmudnej pracy. Stowarzyszenie co roku organizuje plener malarski, podczas którego stali bywalcy mogą doskonalić swoje umiejętności plastyczne, a ci, którzy po raz pierwszy uczestniczą w tej formie wypoczynku ? odkrywają swoje talenty i pod fachowym okiem pani Tatiany Czech ? instruktorki pleneru ? przekonują się, że chęci i uważne podążanie za wskazówkami przynoszą zaskakujące efekty, trzeba tylko być otwartym na uwagi i w skupieniu pracować cierpliwie nad pracą plastyczną. Plener malarski odbył się w dniach 10 - 14 lipca w gospodarstwie ?AgroPenkala? w Pielgrzymowicach. Kierownikiem wypoczynku była pani Izabela Pilis, a funkcje opiekunów pełniły: Barbara Bazgier ? Woźny i Celina Piwko. Choć w tym roku pogoda zaskakiwała swoją różnorodnością, nie było czasu na nudę. Oprócz codziennego czasu przed sztalugami uczestniczki pleneru mogły korzystać z licznych atrakcji, jakie zapewnia gospodarstwo agroturystyczne: rowerki wodne, plac zabaw, boiska sportowe. Na zakończenie zorganizowana została wystawa poplenerowa, podczas której podziwiać można było efekty pracy młodych artystów ? obrazy o różnej tematyce: pejzaże, martwa natura, motyw zwierzęcy...Uczestniczki pleneru wyraziły swoją wdzięczność organizatorom i opiekunom podkreślając przede wszystkim, że był to czas niezwykle cenny i dający ogromne satysfakcje. Poprosiły również o możliwość wzięcia w nim udziału znów za rok ? to znak dla zarządu stowarzyszenia, że tradycję organizowania plenerów malarskich w Pielgrzymowicach warto kontynuować, szczególnie dla tych, którzy rzeczywiście rozumieją istotę tej formy spędzenia wakacyjnego czasu. Zdjecia z pleneru malarskiego

Zmieniony ( 17.07.2017. )

« poprzedni artykuł   następny artykuł »